Котли на пелети

Котли на пелети. Продукти Thermokoz / Kozlusan

Показване:
Подреждане по:

LIDYA COMPACT - Котел за пелети

!!! НОВО !!! Вече можем да Ви предложим допълнителен бункер за пелети за котли Lidya Compact 15 и 25..

Цена от : 3,700.00лв

Slimpel Easy - Котел на пелети

Котлите имат КПД до 93%.Стандартно оборудване на котела:- Електронно табло за управление на българск..

Цена от : 4,550.00лв

Slimpel - котел на пелети

През 2011 година фирма KOZLUSAN (Козлусан) пусна на пазара котел за пелети с мощности 25 и 40 kW! То..

Цена от : 6,650.00лв

Propel - Котел на пелети

През пролетта на 2011 година фирма KOZLUSAN (Козлусан) пусна на пазара котел на пелети с м..

Цена от : 9,300.00лв

PEL 20 - PEL 100 - Котел на пелети

От 1 март 2019 година влезнаха в сила нови цени за много от продуктите на KOZLUSAN, като за котлите ..

Цена от : 6,700.00лв

PEL 130 - PEL 1000 - Котел на пелети

От 1 март 2019 година, влезнаха в сила нови цени за много от продуктите на KOZLUSAN, като за котлите..

Цена от : 14,950.00лв

Logpel - Котел на дърва и пелети

От 1 март 2019 година, ще влезнат в сила нови цени за много от продуктите на KOZLUSAN. Обявяваме ги ..

Цена от : 7,900.00лв

KOZ-WOOD - Котел на дърва и пелети

Котлите имат КПД от 85% до 90%.Оборудване на котела:-    Вграден бункер и шнеково подаване..

Цена от : 7,550.00лв

Котли за горещ въздух на пелети

КОТЛИ ЗА ГОРЕЩ ВЪЗДУХ НА ПЕЛЕТИ ИЛИ ДЪРВЕСЕН ЧИПС*.*(Цената за котел за дървесен чипс е +18%;)Котлит..

Цена от : 22,286.00лв

Котли на пелети

С постоянното покачване на цените на петрола и изкопаемите горива, много собственици на жилища започнаха да търсят алтернативни начини за отопление на домовете си, които са по-благоприятни за бюджета. Една от възможностите, които набират популярност, е инвестирането в котли на дървени пелети. Отоплението на дървени пелети е ново и модерно решение, състоящо се от различни видове печки и бойлери за Вашия дом.

Кога Ви е нужен котел на пелети?

Ако живеете апартамент, дори да е просторен и с множество стаи, инсталирането на котел в жилищна сграда може да се окаже проблем, тъй като инсталацията продължава няколко дни, необходимо е отделно помещение за котела и, ако имате по-чувствителни съседи, шумът от котела със сигурност ще внесе смут. Ако имате собствен дом обаче, котелът е идеален за Вас. Най-вече ако живеете на няколко етажа.

Особености на котела на пелети

Котлите на пелети не се различават много от печките, що се отнася до функция. И едните, и другите работят с пелети, екологични са и енергоспестяващи. Котлите обаче са много по-големи и трябва да работят през цялото време. Тъй като след изгарянето си пелетите се превръщат в изключително фин прах, те могат да напрашат дома Ви, може да ги вдишате. Освен това, котелът издава ритмичен звук, подобен на пуканки в микровълнова или на пороен дъжд. Ако този звук Ви се струва успокояващ, няма проблем, но ако сте любители на тишината и спокойствието, със сигурност трябва да помислите за отделно помещение.

Видове котли

На пазара има множество видове котли на различни цени. Ще забележите, че всички те представляват голяма инвестиция, но с времето това вложение ще Ви се върне. Основната разлика между котлите е в електронната система. Повечето хора предпочитат по-просто устроените котли, които могат да почистват и поддържат самостоятелно, но Вие може да се спрете на по-модерен вариант. Всичко зависи от това как разполагате с времето си. Котлите на пелети са все още сравнително ново изобретение и не съществува централа за помощ, на която да се обадите при нужда.

Инсталация

Специалистите съветват преди да започнете с инсталацията на самия котел, да построите подходяща платформа, която да го държи над земята, за да предотвратите нагряване. Също така, добре е да имате един или два бойлера за топла вода. Те се свързват директно с котела и му помагат да върши работата си по-ефективно, т.е. да не вкарва директно студена вода, а да я завърта в тръбите и постепенно да я придвижва из къщата.

Самата инсталация може да Ви се стори сложна в началото, защото изисква синхрон между тръбите за вода и отделните електронни системи. Системите отговарят за това по кое време да се отопляват отделните помещения. Самите тръби за водата могат да минават под пода и в стените. Стандартно тръбите за котли са от мед и имат изолация. Монтирането и поставянето на изолация може да отнеме цяла седмица.

Пелети

В най-студените месеци котлите харчат средно по един-два тона пелети. Може да избирате между много марки и видове пелети. Най-икономични са големите разфасовки. Единственият проблем е складирането им. Изберете място, на което да ги съхранявате, като предварително се уверите, че наоколо няма влага, тъй като веднъж навлажнени, пелетите започват да се раздуват и стават неизползваеми. Освен това, стандартните котли имат контейнер, който побира между 40 и 60 кг пелети. Това количество стига нормално за един ден работа. Ако не желаете всеки ден да зареждате котела, можете да се снабдите с отделен контейнер, който да свържете с по-малкия. Самостоятелните контейнери побират между 100 и 150 кг пелети.

Почистване

Котлите имат собствена система за почистване, която отстранява финия прах от тръбите във вътрешната част. От време на време ще трябва да изпразвате долния контейнер с пепелта и да използвате прахосмукачка, за да гори по-лесно котела.

 

Последно обновяване : 16

Обща оценка :
4.86 (97%) 24 votes

Обратна връзка

 


Jterm